Δραστηριότητες

καζατζακης 2017

 «Αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη»

IMG 0199

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, το 1ο ΓΕΛ Χολαργού, το 2ο ΓΕΛ Χολαργού και το 1ο ΓΕΛ Παπάγου , συνδιοργάνωσαν υπό την αιγίδα του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, «Αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη», την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017.
Το αφιέρωμα περιελάμβανε το πρωί, Μαθητικό Συνέδριο, στο οποίο ομάδες μαθητών από σχολεία της Περιφέρειας Αττικής παρουσίασαν τις εργασίες που εκπόνησαν, με την καθοδήγηση των καθηγητών τους, μετά από μελέτη του έργου του Νίκου Καζαντζάκη. Το Μαθητικό Συνέδριο έγινε στο Αμφιθέατρο «Μ. Θεοδωράκης» του Δημαρχείου Παπάγου – Χολαργού και ώρες 08:30 έως 14:15.
Το αφιέρωμα συνεχίστηκε το απόγευμα, από τις 17:00 έως τις 20:00, με Επιμορφωτική Εσπερίδα για τους εκπαιδευτικούς των σχολείων της Περιφέρειας Αττικής
Οι μαθητές του σχολείου μας επεξεργάστηκαν το απόσπασμα του Νίκου Καζαντάκη για την Μάνα, από την "Αναφορά στο Γκρέκο" και το απέδωσαν δραματουργικά με κίνηση, χορό και τραγούδι. Υπεύθυνη καθηγήτρια ήταν η κ. Χρυσούλα Κανιαδάκη. Αφηγητής του αποσπάσματος στην εκδήλωση ήταν ο Παναγιώτης Σταυρόπουλος, η Κάλια Συφάκη έπαιξε λύρα, συνέθεσε και τραγούδησε την μαντινάδα της έναρξης. Οι μαθήτριες Μαριάννα Πετροπούλου, Ελεάννα Ζώη και Ρομίνα Τζάφου απέδωσαν χορευτικά το απόσπασμα. Οι μαθήτριες Σοφία Αλεξάνδρου και Βέρα Νόνη έγραψαν στίχους εμπνευσμένους από το απόσπασμα και τους μελωποίησαν. Η Σοφία Αλεξάνδρου έπαιξε πιάνο και η Βέρα Νόνη  τραγούδησε το τραγούδι  στην εκδήλωση.
Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές/τριες του σχολείου μας
IMG 0179
IMG 0191
IMG 0187
 

Αριστοφαινόμενα

site 2018

Το 1 ΓΕΛ Παπάγου συμμετέχει στη Διεθνή Νεανική Συνάντηση Αρχαίου Δράματος, Μουσικής και Αθλητισμού, "Ολύμπια τα εν Δίω" 2017, στο αρχαίο θέατρο Δίου στην Πιερία, με την θεατρική ομάδα του Λυκείου και το έργο 'Πλούτος' του Αριστοφάνη.

Το φεστιβάλ έχει διάρκεια από 16 έως 29 Σεπτεμβρίου και η παράστασή μας είναι στις 26 Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων

Η παράσταση θα επαναληφθεί στο Κηποθέατρο Παπάγου στις 30/9/17 και ώρα 20:00.

Θα είναι μεγάλη χαρά μας να παρακολουθήσετε την προσπάθεια των παιδιών και των καθηγητών τους! Δείτε εδώ τη σχετική πρόσκληση

 

Ρομποτική Βράβευση

Παγκόσμια πρωτιά για την ομάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του 1ου ΓΕΛ και 1ου Γυμνασίου Παπάγου

Σε μια εντυπωσιακή τελετή, το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017 στην Washington DC, βραβεύτηκε η τετραμελής ομάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του 1ου ΓΕΛ & 1ου Γυμνασίου Παπάγου ως νικήτρια του διαγωνισμού ?Deep Ocean Robotics competition?, ο οποίος διοργανώθηκε από τον οργανισμό ?Museum of Science Fiction?.

Ο εκπαιδευτικός Βαμβακάρης Μιχάλης, καθηγητής Πληροφορικής και οι μαθητές Αγγέλου Φίλιππος και Βλαζάκης Παύλος εκπροσώπησαν την ομάδα, τα σχολεία και τη χώρα μας και παρέλαβαν το έπαθλο από τον συνεργάτη της NASA Dr. Mason Peck ο οποίος προλόγισε την παρουσίαση του έργου.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο ακόλουθος της Ελληνικής πρεσβείας στις ΗΠΑ, κος Ρακίνας Αχιλλέας, ο οποίος συνεχάρη την ομάδα για την επιτυχία της. 

Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά στην ομάδα!

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την αποστολή της ομάδας.

afisa

εικ4

εικ3

Ρομποτική

Παγκόσμια πρωτιά για την ομάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του 1ου ΓΕΛ Παπάγου και 1ου Γυμνασίου Παπάγου

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού θαλάσσιας ρομποτικής εξερεύνησης «Deep Ocean Research and Robotics Competition» που διοργανώθηκε από τον οργανισμό «Museum of Science Fiction», η ομάδα των εκπαιδευτικών Βαμβακάρη Μιχάλη, Καλέμη Γιώργου και των μαθητών Αγγέλου Φίλιππου και Βλαζάκη Παύλου, κατέκτησε την πρώτη θέση με το έργο: "Hydrobot conversiontoanelectronicallycontrolledrobotvehicle."

Οι διοργανωτές προσκαλούν την ομάδα στις 2 Σεπτεμβρίου 2017 στην Ουάσινγκτον για τη βράβευσή της.

Περισσότερα εδώ: http://www.museumofsciencefiction.org/s/Deep-Ocean-Winner-5-30-2017doc.pdf

Πληροφορίες για τις δράσεις Ρομποτικής:http://www.1gympapagou.gr/robotics


χχχ

 

Διάκριση μαθητών στην επιχειρηματικότητα!

Διάκριση για τους Νέους Επιχειρηματίες του Λυκείου Παπάγου

epixeirimatikotita2


Με δύο ομάδες και οκτώ μαθητές έφτασε στον μεγάλο τελικό του Young Business Talents 2016-17 το Λύκειο Παπάγου στο πλαίσιο του Διεθνούς Προγράμματος Διοίκησης και Επιχειρηματικότητας για μαθητές Λυκείου (http://www.youngbusinesstalents.com/gr/).

Το Young Business Talents είναι ένας διαγωνισμός με επιχειρηματικό προσομοιωτή για μαθητές Α, Β και Γ Λυκείου που επιτρέπει στους μαθητές να εξασκηθούν στη λήψη όλων των αποφάσεων μέσα σε μια εικονική εταιρεία, την εταιρία της ομάδας τους. Περισσότεροι από 2.000 μαθητές Λυκείου από όλη την Ελλάδα δήλωσαν συμμετοχή και οι 300 από αυτούς προκρίθηκαν στον τελικό. Μεταξύ αυτών και δύο από τις 20 ομάδες που "έτρεξαν" το συγκεκριμένο πρόγραμμα στο Λύκειο Παπάγου.

Οι δύο... εταιρείες PEWDIEPIE των Γαληνή Λαζαράκου, Γιάννη Κώτση, Παναγιώτη Κτενά, Πάνο Μπιλάλη
και FIRSTECOND των Βασίλη Μπουμπή, Αλέξανδρο Μίρζα, Δημήτρη Μάνο, Σταύρο Παπαδόπουλο- Κουκλάκη, έζησαν την επιχειρηματική εμπειρία διοικώντας τη δικής τους εικονική εταιρία επί 4 μήνες και για 11 εικονικά επιχειρηματικά έτη, συναγωνίστηκαν, πήραν κρίσιμες αποφάσεις και όπως φαίνεται τα πήγαν και πολύ καλά αφού έφτασαν μέχρι τον τελικό.

 δρασεις2
 To Young Business Talents, είναι ένα διεθνές Πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται στη Νότια Ευρώπη (Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία) καθώς και στο Μεξικό, και διοργανώνεται από τη NIVEA στο πλαίσιο των ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρίας.

Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές του Λυκείου Παπάγου και στην εκπαιδευτικό που τους παρακίνησε κα Αγγελική Κωνσταντίνου την υπεύθυνη καθηγήτριά του προγράμματος.
Περισσότερα Άρθρα...