Δραστηριότητες

Συνεδριο για τον ποιητη Κωστη Παλαμά

Το σχολείο μας θα συμμετάσχει στο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο «Κωστής Παλαμάς. 160 χρόνια από τη γέννησή του», στις 23 Ιανουαρίου 2020. Το θέμα της παρουσίασής του θα είναι: Ο ρητορικός Παλαμάς

Συμμετέχοντες μαθητές: Ρεμούνδου Μαρία, Παπαπαναγιώτου Αθανάσιος, Σάλτα Αγλαΐα –Ιουλία, Σκαλτσά Φαίδρα, Μαρδάκης Δημήτριος, Υφαντίδου Ελισσάβετ, Ψύχα Μαρία- Δανάη

Σύμβουλοι καθηγητές:

Καρακώτσου Κατερίνα ,Φιλόλογος

Κακκαβά Σωτηρία ,Φιλόλογος

Ειδικός σύμβουλος –μέντορας:

 

Θανάσης Νάκας, Ομ. Καθηγητής Γλωσσολογίας στο ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών

palamas

photo

κινα1IMG-4
IMG-3IMG-15
IMG-10Καταγραφή
 fb

Εκπαιδευτική επίσκεψη Κινέζων μαθητών στο 1ο Λύκειο Παπάγου!

Την Παρασκευή 17/1/20 οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Παπάγου είχαν την ευκαιρία να παρακαλουθήσουν μια ιδιαίτερη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης Κινέζων μαθητών και καθηγητών από σχολεία της Κίνας.

Η Κινεζική αποστολή επισκέφθηκε το 1ο ΓΕΛ Παπάγου στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής εκδρομής που πραγματοποιούν στη χώρα μας με στόχο την ανταλαγή εκπαιδευτικών εμπειριών με μαθητές από την Ελλάδα.

Παρόντες στην πολύ όμορφη αυτή εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, ο οποίος καλωσόρισε τους φιλοξενούμενους και τους πρόσφερε αναμνηστικά δώρα, και η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Αναστασία Γκίκα.

Οι μαθητές από την Κίνα παρουσίασαν ένα πλούσιο καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα, εμπλουτισμένο με μουσική, χορό, τραγούδια, ζωγραφική, αλλά και γεύσεις, αναδεικνύοντας στοιχεία του πολιτισμού της χώρας τους.

Η επίσκεψη συντονίστηκε από τη Study in Greece, την επίσημη δικτυακή πύλη της Ελλάδας για την προώθηση της εξωστρέφειας της Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

11

Περισσότερες φωτογραφίες 

 

Εκαπιδευτική επίσκεψη στην Στατιστική

Πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη πραγματοποίησε η Β Λυκείου στην Ελληνική Στατιστική Αρχή  στις 20 και 27 Νοεμβρίου 2019, στο πλαίσιο του μαθήματος των Μαθηματικών Γενικής Παιδείας. 

ELSTAT5 ELSTAT2
ELSTAT6 ELSTAT1

6ο Μαθητικό Συνέδριο στη Βενετία

 

 

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες του λυκείου μας που εκπροσώπησαν επάξια το σχολείο στο 6ο Ευρωπαϊκό μαθητικό Συνέδριο στη Βενετία, 28/11/19 εως 1/12/19.

Είχαν υποδειγματική συμπεριφορά στη διάρκεια της εκδρομής αλλά και - κυρίως- παρουσία στο πλαίσιο του συνεδρίου. Τους ευχόμαστε Καλή Συνέχεια! 

Οι Συνοδοί Καθηγητές

Λάμπρος Γιώργας

Κατωστάρης Ιωάννης

Φιλίππου Κωνσταντίνα


venice2

Πατήστε για περισσότερες φωτογραφίες.

Πατήστε για το βίντεο της παρουσίασης.

 

Περισσότερα Άρθρα...